sk en
Slovenčina English
späť na Blog

7 dôvodov, prečo si nezariaďovať sám, ale vybrať interiérového dizajnéra

Zariaďujete svoje nové bývanie a rozhodujete sa, či interiérový dizajn nechať na profesionálov, alebo zariaďovať vlastnými silami? Ako vždy, aj táto minca má dve strany. V niektorých prípadoch môže zariaďovanie po svojom znamenať pre vás na konci procesu stratu aj času, aj peňazí. Prinášame vám 7 dôvodov, prečo si nezariaďovať po svojom, ale využiť interiérového dizajnéra.


Čas

Čas sú peniaze. Aj preto môže byť spolupráca s architektmi na konci dňa lacnejšia, ako keby ste si priestor zariaďovali samostatne. Postaráme sa o všetko, a ak sa rozhodnete, že sa nechcete starať prakticky o nič, my to za vás vyriešime. Intenzita spolupráce a vašich vstupov sa nastavuje na začiatku, ale okrem úvodného stretnutia, schvaľovania a poskytovania spätnej väzby na naše návrhy to zvládneme bez potreby plytvania vášho času.

Kvalita

Vyberieme najkvalitnejšie riešenie pre vás a vaše potreby. Ak máte obmedzený rozpočet, vieme, na čom naozaj nemôžeme šetriť a na čom sa možno dá ušetriť euro-dve. Takto dosiahneme najlepší pomer cena – výkon. Vyberieme riešenia a materiály, ktoré vám vydržia. Aj po rokoch využívania vám tak váš priestor bude robiť radosť a nebude prinášať vrásky pre zlé rozhodnutie na úkor kvality.

Aj v prípade, ak máte takmer neobmedzený rozpočet, vám z neho pomôžeme vyťažiť maximum a pomôžeme nájsť naozaj kvalitné zariadenie, vďaka čomu dosiahnete najlepší interiérový dizajn. Oddelíme predražené jednotky od skutočnej kvality, kde dostanete naozaj to, za čo platíte.

Nervy

Šetrenie vašich nervov v prípade výberu interiérového architekta má dve roviny. Plánovanie a realizácia.

Častým prípadom pri vyberaní povrchov, farieb, materiálov a modelov zariadenia je potreba vidieť veci naživo, na rôznych miestach, od iných dodávateľov. Neradi využívame stereotypy, ale prevažne mužská časť populácie neobľubuje zdanlivo nekonečné obhliadky a vyberanie tých najlepších riešení.

Na rovinu, realizácie vyžadujú pevné nervy. Vďaka rokom skúseností vieme, ako prípadné „bolehlavy“ eliminovať, nielen predvídaním, ale dobre nastavenými procesmi s plánovaním aj dodávateľmi. Vy môžete pokojne spať, venovať sa rodine a práci, oddychovať a my zabezpečíme, aby všetko išlo hladko s realizáciou vášho bývania.

Rozhľad a možnosti

Spolupráca s niekým, kto sa navrhovaním interiérov živí, vám poskytne iný pohľad na priestor a jeho dispozíciu, možnosti využitia a zariadenia. Na prvý pohľad jasné rozloženie a očividné riešenia nemusia byť vždy tie najlepšie. Dobrý bytový architekt dokáže rozmýšľať „out of the box“, mimo štandardných riešení, a pomôže posunúť vaše bývanie na vyšší level. Budete pozitívne prekvapení návrhom a zistíte, čo všetko ste o možnostiach vášho priestoru ani len netušili.

Skúsenosti

Zatiaľ čo vy hľadáte v katalógoch, na pintereste alebo instagrame podľa vás najkrajšie svietidlá, architekt má za sebou stovky vybraných, nainštalovaných, odskúšaných a reálne použitých svietidiel. Vie, ako bude pracovať vzhľad svietidla s ostatným zariadením, aké má spracovanie, kvalitu použitých materiálov, povrchovú úpravu. A to neplatí len pre svetlá, ale pre každý jeden použitý prvok interiéru. Aj v tom najjednoduchšom návrhu ide o stovky alebo tisíce mikrorozhodnutí. Od parkiet po upevnenie poličiek vnútri skrinky až po dĺžku štetín povrchovej úpravy sedacej súpravy.

Celkový dojem

Interiérový dizajnér zabezpečí to, aby všetky vybrané prvky interiéru spolupracovali a vytvárali konzistentný dojem. Vybrať tie zdanlivo najkvalitnejšie a najkrajšie veci nestačí. Pri skladaní interiéru treba myslieť na celkový dojem a zážitok, zariadenie vyberať v kontexte štýlu, farieb, materiálov, povrchových riešení. Prvky, ktoré sú samy osebe kvalitné, vhodné a pekné, môžu pri vzájomnej kombinácii spôsobiť, že nebudete mať pocit, že priestoru niečo chýba alebo vám niečo vadí. Vďaka spolupráci s profesionálmi dosiahnete interiér, ktorý pohladí vaše zmysly.

Prezrite si projekt na rohu našej ulice je pekáreň – premeny domácej pekárne na rodinné bývanie, pri ktorom sme pre mladú rodinu realizovali kompletný návrh aj prestavbu priestorov. Silnou stránkou výsledného diela je konzistentnosť a celkový dojem.

Peniaze

Ako môžete ušetriť, ak zaplatíte tisíce eur za interiérového dizajnéra a ďalšie peniaze za realizáciu? Je to súhrou všetkých už vymenovaných bodov. S výberom dobrého interiérového štúdia ušetríte čas, ktorý môžete venovať pre vás dôležitejším veciam a osobám, ušetríte si nervy z množstva riešení a rozhodovania o dodávateľoch jednotlivých častí interiéru, získate kvalitné produkty, spotrebiče a materiály, ktoré vám vydržia roky, a dostanete priestor, ktorý by ste vlastnými silami a skúsenosťami nedokázali zrealizovať. Prvotné lacné riešenia často vyžadujú investovanie do opráv a prerábok. Spolupráca s architektom eliminuje časť problémov v budúcnosti a znova šetrí vaše peniaze.

Toto všetko vám v zuhu ponúkame. Máte záujem o konzultáciu, cenovú ponuku alebo máte ďalšie otázky? Napíšte nám a radi sa porozprávame o možnostiach dizajnu interiéru pre váš byt, dom, kanceláriu alebo ochodné priestory. Vyžiadajte si nezávaznú ponuku alebo konzultáciu.

Zdielať
Máte nejakú otázku?
Radi vám poradíme najvhodnejšie riešenie a postup.
Kontaktujte nás